Experts in this subject field are ready to write an original essay following your instructions to the dot!Hire a Writer
a. The test group were the group of people given the blue light effect which was meant to control the type of light that they received in their eyes. On the other hand, the control group were those that were given the amber safety glasses which just protected them from the ultra violet rays. They were all handed the glasses at the same time and put under the same conditions and temperatures to ensure that there was no external interference on the group. Data was collected in terms of time that each of the people involved slept. Each person was monitored and immediately he slept, the time was recorded and also the time of waking up was also recorded.
b. The participants should be instructed to report about 2 days before the experiment to ensure that the all start the experiment with the same levels of sleep. During the two days, they should have the same routine. They should also have the same food since the amount of food eaten by an individual can affect the levels of sleep that he is receiving.
c. Two strengths of the research design is that the participants are put under the same conditions of sleeping and the same environment with the same temperatures. Also, the participants are not allowed to take off their glasses before the experiment ends.
Two weaknesses of the research design are that the participants do not start at the same levels of sleep. Also, the external factor such as the amount of food eaten by each individual is not taken into account.
a. First car original price = $2215
If the price of the car depreciates normally, the total price will depreciate by about 10% and therefore the amount will be around $1900.
Second car original price = $ 2990. The second car depreciates at a faster rate and its value will therefore reduce double the depreciated amount of the first car hence $2990-900= $2090.
b. Selling price = (100% - Depreciation) × Buying price
First car selling price = (100% - 35%) × 2215 = $1993.5
Second car selling price = (100% - 35%) × 2990 = 1943.5
c. S= P × (100% - D)
b. = f
d. y² - 2 = x
e. – 10 = 12
7n = 42
n = 6
a. i. To reduce the time that he requires completing his research.
ii. The cost required for his research project will greatly reduce.
b. Total number of students = 250 + 205 + 155 + 140 = 750
Hence: 60 sample students represent 750 total students
1 sample student represent 750/60 = 12.5 total students.
Ratio = 1: 12.5
Total number of 7 students = 250
250/12.5 = 20 total students.
c. B : G = 3 : 2
Girls= 2/5 of total = 2/5 ×20 = 8 girls
d. Year 8 = 205 students
Tear 7 = 250 students
Percentage increase = × 100
= × 100 = 9.89%
a. Yes. As the rate of eating per day increases, the national rate of obesity also increases.
b. Since the graph has a positive correlation, as the rate of eating increases, the national rate of obesity also increases. On the other hand if the rate of eating decreases, the rate of obesity also decreases.
c. This is a weak correlation which is less than 1 and shown from the grapgh from the scattered plotted points and the line of best fit is further from the points.
a. 35.5 c for each $ 1
b. Income = $25310
Tax = 25310 × 35.5 = 898505 c ≈ $ 8955
c. 19 c for each $1 above 18200
Income = $25310
Tax = (25310-18200) × 19 = 135090 c ≈ $1351
This sample could have been used by your fellow student... Get your own unique essay on any topic and submit it by the deadline.
Hire one of our experts to create a completely original paper even in 3 hours!