Top Special Offer! Check discount

Get 13% off your first order - useTopStart13discount code now!

# The Importance of Good Communication Skills

164 views 2 pages ~ 313 words Print

From the 3 measures of central tendency, the median would best describe the data set. Although the mean would be essential for minimizing possible errors in estimation, the data is skewed hence, median is the best measure.

Question Two

a) Paired Bar Chart

b) Male employees earn higher salaries compared to the female counterparts in all the divisions. In clerical the median pay for male staff is \$ 90,000 versus \$50,000 for the females. In managerial and professional categories, the salaries for males vs. female employees are \$106,000 vs. \$94,000, and \$90,000 vs. \$ 88,000 respectively.

c) The salaries for male and female staff increases as they climb the professional ladder.

Question Three

a) Scatter Plot

b) Tracing the corresponding x-value for y=25 in the graph, we have x=5.7 minutes.

Question Four

Relative Risk for Obese= 1.5

a) Absolute for Normal= 0.02

But, Relative Error= Absolute/Actual

1.5= x/0.02

=> x= 0.03.

The Absolute risk for obese women is 0.03 or 3%

b) Relative risk= 1.5 implying that it is (1.5*100%) = 150%. The risk of obese women 150% chance of getting cancer compared to women with normal weight.

c) Based on the relative increase in risk of 150%, the cancer should be considered a major risk factor for obese women. They have higher chances of being diagnosed with cancer.

Question Five

Total Area = Area of Triangle 1 + Area of Triangle 2

Area of Triang. 1= 1/2bh = (25*10)/2 = 125 m2

Area of Triang. 2= 1/2bh = (17*7)/2 = 59.5 m2

Total Area = (125 + 59.5) = 184.5 m2

L= 18m, F= 1.1m

12m Formula= [18m – 1.1m + (184.5m) ½]/2.37

=12.861m

Since 12.86m > 12 m, the yatch is not classified as 12m yatch.

Question Six

The total area for pavement is given by the total area of the rectangles

Rectangular 1 = (6*6) = 36m2

Rectangular 2 = (16*2) = 32m2

Rectangular 3 = (4*1.2) = 4.8m2

Rectangular 4 = (6*6) = 36m2

Rectangular 5= (16*6) = 32m2

Total Paving Area = (36+32+4.8+36+32) = 140.8 m2

Paver Area = (0.4*0.4) = 1.6 m2

Cost = \$ 5

Delivery Cost = \$20 per 100 and Sales tax = 10% of the total cost

Number of pavers= Total paving Area/ Area for a paver = 140.8/ 1.6 = 88 pavers

Cost of pavers = \$ (5*88) = \$440

Delivery = \$20 since 88 is rounded to 100

Total before tax= (\$440 + \$20) = \$ 460

Tax = (10/100) * \$460 =46

Total Cost = \$ (460 +46)

= \$506

September 25, 2023
Category:
Subcategory:
Subject area:
Number of pages

2

Number of words

313

28

Rate:

4.8

Expertise Job
Verified writer

I enjoyed every bit of working with Krypto for three business tasks that I needed to complete. Zero plagiarism and great sources that are always fresh. My professor loves the job! Recommended if you need to keep things unique!

Hire Writer

Use this essay example as a template for assignments, a source of information, and to borrow arguments and ideas for your paper. Remember, it is publicly available to other students and search engines, so direct copying may result in plagiarism.

Eliminate the stress of research and writing!

Hire one of our experts to create a completely original paper even in 3 hours!